Sålt

Byringe Gustavsberg 1

I det mysiga torpet från år 1909 som ligger på höjden av tomten med utsikt över både stall, belyst ridbana och hagar, finns både värmande kakelugn och kamin. Förutom bostadshuset på 190 m², och stall med 4 boxar finns även gäststuga och förrådsbyggnader.

Byringe Gustavsberg 1
Pris: 4 600 000 SEK , Högstbjudande
Typ: villa
Adress: Byringe Gustavsberg 1
Boyta: 190 kvm
Antal rum: 7
Tomtarea: 9 452 kvm
Driftkostnad: 62 124 SEK
MÄKLARE

Ansvarig Fastighetsmäklare

Anna Svensson

tel: 0704969310

email: anna@stadochland.se

Bostadshus med takterrass och beteshagen bredvid.
Charmig hästgård 3 km från Länna bruk, Strängnäs
Altanen vid entrén
Hallen
Matrummet med utsikt över tomten och en av hagarna
Vacker kakelugn i sällskapsrummet mellan matrum och kök
Trivsamt kök med gott om förvaring
Även ett skafferi finns i köket
Duschrummet på entréplan
Sovrum 1
Sovrum 2
Sovrum 3/ Kontor
Trappen i hallen upp till övervåningen
Allrummet på ö.v. med altandörr till takterrassen
Badrummet på ö.v. med både dusch och badkar
Sovrummet på ö.v. med utgång till takterassen.
Från takterrassen har du fin utsikt både över ridbanan och hagarna
Fint stall med 4 boxar, spolspilta, sadelkammare och foderutrymme.
Luftigt stall med tak upp i nock.
Rymlig duschbox i stallet
Sadelkammaren i stallet med sadelhängare och garderober.
Förråd och foderutrymme i stallet.
Belyst ridbana 60*20 m
Hagen ovanför stallet, bakom bostadshuset.
Hagarna som ligger på arrendemark
Grusgången upp till bostadshuset
Tomten nedanför gäststugan och bostadshuset.
F.d. stall/loge ovanför bostadshuset
Altan och takterrass i sydväst läge
Gäststugan
Gäststugan
Jordkällaren under gäststugan
Mörtsjön vid Länna Bruk
Kör 2,8 km mot Krusstugan så ligger fastigheten på höger sida av vägen.
Länna Bruks herrgård passerar du på väg till Byringe Gustavsberg 1.

I det mysiga torpet från år 1909 som ligger på höjden av tomten med utsikt över både stall, belyst ridbana och hagar, finns både värmande kakelugn och kamin. Förutom bostadshuset på 190 m², och stall med 4 boxar finns även gäststuga och förrådsbyggnader.

Bara 3 km från riksväg 55, söder om Strängnäs, ligger den här charmiga hästgården. Bostadshuset är byggt år 1909 och tillbyggt år 2000 med en total bostadsarea på 190 m² (enligt taxeringsuppgifterna) med 7 rok varav 4 sovrum och 2 badrum. Bostadshuset har både altan i söderläge vid entrén och en takterrass med utgång från sovrummet på övervåningen där du har en härlig utsikt över både den belysta ridbanan, stallet och hagarna. På entréplan är hall med klinkergolv, stort kök med köksö, matrum, allrum med vacker kakelugn och 3 sovrum, alla rummen har ljust fint trägolv. Här finns även ett kaklat duschrum med klinkergolv och ett förrådsutrymme. På övervåningen är ett stort sällskapsrum med kamin och altandörr med utgång till takterrassen. Innanför sällskapsrummet finns ett sovrum och bredvid ett stort kaklat badrum med både badkar, dusch och wc. Även sovrummet har en altandörr ut till takterrassen. Stallet på 108 m ² har 4 stora boxar, sadelkammare, stor spolspilta och foderförråd. Invid stallet ligger den belysta ridbanan på 60*20 m med nytt staket (2022). På tomten finns även en gäststuga på ca 16 m² med jordkällare under, uthus med tvättstuga och hydrofor, förråd och en äldre ekonomibyggnad (f.d. stall/loge) . Hagarna som delvis ligger på arrendemark är väl underhållna med trästolpar och 3 höjder av eltråd. Det finns fina rid- och körvägar i området, bl.a. på före detta banvallen. Här bor du nära både djur och natur i vacker miljö bara 1,5 mil söder om Strängnäs och 8,5 mil från Stockholm!

Byggnad

Allmänt:
Bostadshus i 1½-plan byggt år 1909 och tillbyggt år 2000 till nuvarande storlek på 190 m² boarea samt 10 m² biarea. Vid entrén är en stor altan i söderläge med utsikt över tomten och den belysta ridbanan. Hallen har klinkergolv, ljusa väggar och gott om utrymme att hänga av sig ytterkläderna. Innanför hallen är ett stort och trivsamt kök med gott om förvaringsutrymmen, separata kyl- och frysskåp ( Siemens) i full höjd, inbyggnadsugn och micro i bekväm arbetshöjd. Arbetsbänken är i ljus laminat och vid fönstret har du utsikt över stallplanen. I köket finns också diskbänk, diskmaskin, spishäll, vedspis (ej i bruk), skafferi i gammal stil och mitt på det fina ljusa trägolvet står en köksö. I köket sitter även luftvärmepumpen som sprider värmen gott i huset. Innanför köket är ett mindre sällskapsrum med vacker kakelugn och samma fina ljusa trägolv som i köket finns även här liksom i resten av huset förutom i våtutrymmen och hall. Det ljusa matrummet med plats för stort matbord och många gäster, ligger innanför hallen och sällskapsrummet och har fönster med utsikt både åt hagen och tomten med flaggstång. På entréplanet finns även 3 sovrum, ett kaklat havsblått duschrum med wc, handfat, duschhörna, handdukstork och klinkergolv med golvvärme. Utanför sovrummen är en hall med garderober, en groventré med klinkergolv och ett förrådsutrymme med golvbrunn som med fördel kan inredas till tvättstuga. Den befintliga tvättstugan finns idag i ett separat hus invid groventrén och inrymmer tvättmaskin, torkskåp, tvättho och hydrofor. I hallen vid huvudentrén finns trappen till övervåningen, där det finns ett stort allrum med värmande braskamin och altandörr ut till den stora takterrassen i sydvästläge. Innanför allrummet är sovrummet med synliga takbjälkar, två klädkammare och en inbyggd garderob. Även sovrummet har egen altandörr ut till takterrassen. Innanför sovrummet är ett stort ljust kaklat badrum med både badkar, dusch, flera badrumsskåp, dubbla handfat och ett wc-rum med handfat. Byggnadssätt: Krypgrund med avfuktare installerad, trästomme och fasad av stående träpanel. 3-glasfönster isolerrutor och tak belagt med betongpannor (år 2000). Uppvärmning via luftvärmepump (år 2021), eldstäder och direktverkande el. Mekanisk frånluftsventilation. Mobilt bredband, tv via parabol (Allente). Enskilt vatten från djupborrad brunn 70 m och enskilt avlopp till Fann Indränsystem (år 2015) med slamavskiljare och fosforfälla. (Fosforfällan senast bytt december 2022, ska bytas vartannat år).

Andra byggnader:
*Stall: Luftigt och fint stall på 108 m² byggt år 2011 med tak upp i nock (Sverige stallet). Här finns fyra boxar på 3*3 m, stor spolspilta och bred gång mellan boxarna. Sadelkammare med 5 sadelhängare och garderober för förvaring. I förlängningen av stallet är foderförråd och utgång till grusad stallplan med gödselcontainer som ingår. På baksidan av stallet finns även nytt elaggregat som ingår till hagen. Stallet har gjuten platta, trästomme och träfasad, justerbar ventilationslucka ovanför fönstren i boxarna och plåttak. Frostvakt kan vara bra att installera i stallet. Säljaren lämnar kvar värmefläkten som står i stallet. *Gäststuga: Gäststuga på ca 16 m² uppe på höjden bredvid bostadshuset. Stugan har trägolv, vita väggar, 2 fönster med utsikt både över tomten nedanför och ridbana/stall. Byggnadsätt: Plintgrund, trästomme och träfasad, 2-glasfönster och tegeltak. El finns indraget men ej vatten. *Jordkällare finns under gäststugan. *F.d. stall/loge: Äldre byggnad på ca 80 m² med gjutet golv i gamla stallet (används som förrådsutrymme) och loge med plintgrund. Byggnaden har trästomme/fasad och plåttak. *Tvättstuga: Vid bostadens groventré finns ett separat hus på ca 10 m² som fungerar som tvättstuga med tvättmaskin, torkskåp och hydrofor. *Belyst ridbana 60*20 m med nytt staket år 2022

KOSTNADER
 • Årlig elförbrukning: 33 696 kWh/ÅR

 • Elkostnad: 49 290 SEK/ÅR

 • Vatten och avlopp: 1 147 SEK/ÅR

 • Renhållning: 1 200 SEK/ÅR

 • Försäkringskostnad: 7 300 SEK/ÅR

 • Sotning: 1 411 SEK/ÅR

 • Väg: 1 776 SEK/ÅR

 • Summa driftskostnad: 62 124 SEK/ÅR

 • Antal personer i hushållet: 1

 • Boendekalkyl: Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

 • Kommentar: Ca. 1,2 ha hagmark arrenderas av Åkers Häradsallmänning i anslutning till fastigheten för 3.750 kr/år

INTECKNINGAR
 • Inteckningar: 5

 • Totalt belopp: 3 408 000 SEK

ENERGIDEKLARATION
 • Energistatus: Energideklaration är utförd

 • Energideklaration utförd: Oct 8, 2019

 • Energiklass: F

 • Energiprestanda: 116 kWh/m2

Taxeringsvärdet byggnader

1 714 000 SEK

Taxeringsvärde mark

860 000 SEK

Summa taxeringsvärde

2 574 000 SEK

NÄROMRÅDE
 • Vägbeskrivning: Vägbeskrivning: Sväng av 55:an mot Länna Bruk. Sedan du passerat Länna Bruks herrgård på vänster sida och Mörtsjön på höger sida svänger du höger efter ridbanan med rött staket vid skylten "Krusstugan 4". Fortsätt den grusade byvägen i ca 2,8 km och sedan är du framme vid fastigheten som ligger på högersida av vägen. Välkommen!

Övriga rättigheter och belastningar
Övrigt

Överlåtelsebesiktning är utförd av OBM-gruppen, och säljaren kommer att teckna en Dolda felförsäkring. Detta fråntar inte din undersökningsplikt som köpare. Som köpare går det bra att boka tid för genomgång av besiktningsprotokollet med besiktningsmannen. En genomgång per telefon kostar 1900 kr och genomgång på plats 3900 kr.

KARTA