Sålt

Holvarby Dammen 77

Här är tillfället många väntat på, en hästgård med 2 bostadshus och lagom mycket mark!

Holvarby Dammen 77
Pris: 5 500 000 SEK , Högstbjudande
Typ: Lantbruk
Adress: Holvarby Dammen 77
Totalareal: 12,96 ha
Driftkostnad: 72 428 SEK
BUDGIVNING

Högsta bud

5 500 000 kr

Se alla bud

MÄKLARE

Ansvarig Fastighetsmäklare

Anna Svensson

tel: 0704969310

email: anna@stadochland.se

Vägen ner till stallet från mangårdshuset
Vy över åkermark, betesmark och ridbana på södra delen av fastigheten
Fina beteshagar
Ridbanan 20*60 m
Hästgård 13 ha med 2 bostadshus
Härliga beteshagar i anslutning till gårdscentrum
Vägen till ridbanan
Vagnslider och verkstad
Dammens Gård
Mangårdshuset
Trivsam entré på mangårdshuset
Stor hall vid entrén till mangårdshuset
Salen mangårdshuset
Sovrummet på entréplan med fina trägolv
Kontor på entréplan
Stort kök med egen entré
Rymligt kök med gott om förvaring
Vardagsrummet med utgång till härlig altan i sydväst
Badrummet på entréplan
Sovrum 1 på övervåningen
Sovrum 2 på övervåningen
Vardagsrum eller hårsalong på övervåningen
Ett eget pentry finns på övervåningen
Dusch/wc på övervåningen i mangårdsbyggnaden
Altanen med plats både för loungegrupp och matbord
Mangårdshuset entréplan
Mangårdshuset övreplan
Magasin/stall och f.d. ladugård
2 av de stora boxarna i stallet
Stallet
Gruppbox/fölningsbox i stallet
2 mindre ponnyboxar
F.d. ladugården
Sadelkammare i stallet med fikarum
Sadelkammaren i stallet
Lösdriften med skjutportar
Bostadshus 2 med två lägenheter
Hallen i lägenhet 1
Fungerande vedspis i köket lgh 1
Lägenhet 1
Köket lägenhet 1
Lägenhet 1 med fungerande kakelugn
Vardagsrummet i lägenhet 1
Sovrummet i lägenhet 1
Sovrum 2 lägenhet 1
Tvättstuga i lägenhet 1 (vedspis ej i bruk)
Duschrum i lägenhet 1
Köket på övervåningen i lägenhet 2, med köksinredning från 50-talet bevarad
Köket lägenhet 2
Fungerande vedspis i köket lägenhet 2
Rum med kakelugn lägenhet 2
Sovrum lägenhet 2
Övervåningen bostadshus 2
Garage/förråd
Brygghus med vedbod och förråd
Brygghuset
Karta över fastigheten

Här är tillfället många väntat på, en hästgård med 2 bostadshus och lagom mycket mark!

Fin gård på 13 ha med 2 bostadshus belägen 3 mil norr om Uppsala och 1 mil söder om Österbybruk. Mangårdsbyggnaden är på 195 m² i 1½-plan med 7 rok och har en härlig altan i sydväst läge med utsikt över beteshagarna. Bostadshus 2 är också på 195 m² och består av två lägenheter, en på vardera planet, där båda lägenheterna har fungerande vedspisar och kakelugnar. Vid lägenheternas entréer är en trivsam veranda med snickarglädje och sittbänk för att kunna sitta och njuta av kaffet i morgonsolen. På gården finns stor ekonomibyggnad delvis inredd med stall och sadelkammare, lösdrift i del av logen som ansluter till stora och något kuperade hagar. Söder om beteshagarna ligger en nyanlagd ridbana med måttet 20*60 m. Vill man rida i ridhus går det bra att boka på Lilla Botarby gård som ligger ca 1 km från fastigheten. Vid gårdscentrum finns även ekonomibyggnad med vagnslider, verkstad, garage, brygghus och förråd. Arealen fördelar sig på 4 ha åkermark, 6 ha betesmark och 2 ha skog. Invid fastigheten finns busshållplats med goda kommunikationer till Uppsala och Österbybruk. Till Skyttorp tågstation tar det ca 7 min med bil där du kan ta Mälartåget till Uppsala eller Gävle. Välkommen att kontakta mäklaren för en visningstid!

BYGGNADER
 • Mangårdhuset
  Allmän information
 • Byggår: 1919
 • Värdeår: 1929
 • Taxeringsvärde byggnad: 1 744 000 SEK
 • Area: 195 m²
 • Biarea (BIA): 25 m²
 • Rumsbeskrivning:

  Mangårdshuset som är byggt år 1919 enligt taxeringsuppgifterna är på 195 m² fördelat på 7 rok i 1½-plan samt liten källare. Entrén har en mysig farstukvist med plats för sittgrupp. Hallen är stor och rymlig med garderober och trapp upp till övervåningen. Golvet har retromönstrad plastmatta och väggarna ljus tapet. I hallen finns även det kaklade badrummet med wc, handfat och badkar. Till vänster om hallen är ett stort kontor med utsikt mot entrén och beteshagarna. Rummet har fint trägolv och ljusa tapeter på väggarna. Rakt fram från hallen sett ligger salen med ljust tapetserade väggar och trägolvet i original. Härifrån har du utsikt över beteshagarna i söder och stallbyggnaden. Till vänster om salen ligger sovrummet som också är ljust och har det fina trägolvet i original. Här finns även de äldre garderoberna bevarade. Till höger om hallen är ett stort rymligt lantkök med gott om förvaringsutrymmen. Här finns kyl- och frysskåp, diskmaskin, spis med ugn och köksfläkt. Väggarna är ljusbeige och på golvet ligger en klinkermönstrad vinylmatta. Köket har även en egen groventré från kortsidan av huset. Innanför köket är ett vardagsrum som har trämönstrad vinylmatta och ljusa tapeter på väggarna. Här är även altandörren ut till den stora härliga altanen i sydvästläge. På övervåningen är ett stort vardagsrum med trägolv och träpanel på väggarna, där det även finns en pentryhörna med spishäll, ugn, köksfläkt och diskbänk med diskho. På var sida av vardagsrummet ligger 2 sovrum varav det ena med förvaringsutrymme i kattvinden och den andra har garderob i sovrummet. Det finns ytterligare 2 kattvindar med gott om förvaringsutrymme med ingång från vardagsrummet. Det finns även ett duschrum med wc, handfat och tvättmaskin. Här är våtrumsgolv och våtrumstapet på väggarna. Under del av huset finns en källare med vedpanna (Baxi år 2001) med ackumulatortank och f.d. matkällare. Byggnadssätt: Torpargrund/källargrund, stomme av liggande timmer och trästomme, fasad av trä med läkt, kopplade 2-glasfönster och tak belagt med betongpannor (2010). Självdragsventilation och uppvärmning via luft/vatten-värmepump (Nibe år 2017) och vedpanna. Vatten från rörspetsbrunn (gemensamt med bostadshus 2) och avlopp till 3-kammarbrunn med infiltration (-86).

 • Energideklaration utförd: 2014-08-08
 • Energistatus: Energideklaration är gjord.
 • Energiklass: G
 • Skatt: 8874

  • Bostadshus 2
   Allmän information
  • Byggår: 1919
  • Värdeår: 1929
  • Taxeringsvärde byggnad: 1 720 000 SEK
  • Area: 195 m²
  • Biarea (BIA): 60 m²
  • Rumsbeskrivning:

   Bostadshus 2 är också byggt år 1919 med boarea på 195 m² enligt taxeringsuppgifterna, med en lägenhet på entréplan och en lägenhet på övreplan. Lägenheten på entréplan har 4 rok varav 2 sovrum, ett allrum med kakelugn och ett vardagsrum. Hallen är varmt gul med hatthylla och klinkermönstrad vinylmatta. Till vänster om hallen är ett stort rymligt kök med vedspis. Här finns kyl/frysskåp, spis med ugn och köksfläkt ovan, diskbänk, diskmaskin och vid den långa arbetsbänken har man fin utsikt över stallbacken och trädgårdstomten med äppelträd. Klinkermönstrad vinylmatta på golvet. Innanför köket ligger ett sovrum i fil med allrum med kakelugn, vardagsrum och sovrum med kakelugn. Från vardagsrummet är ingång till tvättstugan med tvättmaskin, torktumlare och rostfri tvättbänk. I hörnan av tvättrummet finns en vedspis, dock ej fungerande. Innanför tvättstugan är badrummet med wc, handfat och duschkabin. Lägenheten är uthyrd idag med en hyresintäkt 7500 kr/månad i kallhyra. Lägenheten på övreplan har 4 rok samt ett f.d. kök som ej använts på länge. Köket har den charmiga skåpinredningen kvar från 50-talet med de ljusblå luckorna och fungerande vedspis. Bredvid vedspisen finns ett pentry med spis, diskbänk och kyl. Ek mönstrat laminatgolv och ljusa väggar. Innanför köket är ett sovrum med fungerande kakelugn, 2 garderober, retromönstrad tapet och trägolv i original. Bredvid sovrummet finns ytterligare ett rum med trägolvet i original och ljus tapet på väggarna. Från hallen är det ingång till ytterligare 2 rum med kakelugn och f.d. kök med renoveringsbehov. Renovering av duschrum är påbörjad med ingång från hallen. Lägenheten är ej uthyrd idag men har tidigare gett 5000 kr/månad i kallhyra. Byggnadssätt: Torpargrund/matkällare under del av huset. Trästomme, fasad av stående träpanel med läkt, kopplade 2-glasfönster (entréplan utbytta 1990) och plåttak (2018). Självdragsventilation och uppvärmning via eldstäder och direktverkande el. Avlopp till minireningsverk (dimensionerat för 10 personer, även möjligt att koppla på till brygghuset) och vatten från spetsbrunn (gemensamt med mangårdshuset).

  • Energideklaration utförd: 2014-08-08
  • Energistatus: Energideklaration är gjord.
  • Energiklass: G
  • Skatt: 8874

   • Ladugård/loge/stall
    Allmän information
   • Byggnads area: 1322 m²
   • Ladugårdsbyggnad på ca 400 m² med gjutet golv, trästomme, delvis tegeltak/delvis plåt. Invändig takhöjd ca 2,2 m. Ovan ladugård är höskulle. I del av byggnaden finns 2 ponnyboxar, sadelkammare med fikarum och varmvattenberedare. Del av den gamla inredningen finns kvar från tidigare svinstall och ladugård med gödselrännor i betonggolvet. Gott om förrådsutrymmen. Fastighetens hydrofor finns i ladugårdsbyggnaden. I vinkel mot ladugården ligger stallet med 2 stora boxar med måtten ca. 3,3*4,6 m och ca. 2,5 m i takhöjd inne i boxarna och 2,65 m i mittgången. Det finns även en gruppbox/fölningsbox med måttet ca. 5*5,5m som har ca. 2,55 m i takhöjd. Ovan stallet är förrådsutrymme i f.d. magasinet. Byggnaden har gjutet golv, trästomme och tegeltak/plåttak. I vinkel mot andra hållet ligger logen på ca 300 m² med halva golvet gjutet där spannmålstork, silos och tippgrop finns (ej använd på länge). Andra delen av logen har grusat golv där lösdriften finns. Det är 5 skjutportar i plåt på logens ena långsida. Byggnaden har trästomme tegel- och plåttak. Taxeringsvärdet på samtliga ekonomibyggnader med en total area på 1322 m² är 378.000 kr.

    • Vagnslider/Verkstad
     Allmän information
    • Vagnslider på ca. 250 m² med 3 öppna platser samt del med portar. Del av byggnaden med verkstadsdel på ca 50 m², som har gjutet golv och murade väggar. Övriga delen av byggnaden har trästomme och plåttak.

     • Brygghus
      Allmän information
     • Brygghus på ca 150 m² med förråd och vedbod. Stensockel, trä/timmerstomme och tegeltak.

      • Garage
       Allmän information
      • Garage på ca 75 m² med 3 garageportar samt en carportsdel. Trästomme och plåttak, murad vägg i carportsdel. På baksidan av byggnaden är 4 st murade matkällare/förråd.

       • Ridbana
        Allmän information
       • På södra delen av fastigheten finns en nyanlagd ridbana med måttet 60*20 m med underlag av grus. Lagom avstånd från stallet för att värma upp och skritta av efter träningen. Ca 1 km från fastighet finns även ett nybyggt ridhus där man kan boka tid, Lilla Botarby Gård. För mer info se bifogad länk. https://lillabotarbygard.se/ridhus-och-kalender

       KOSTNADER
       • Årlig elförbrukning: 22 160 kWh/ÅR

       • Hushållsel: 36 284 SEK/ÅR

       • Vatten och avlopp: 2 504 SEK/ÅR

       • Renhållning: 3 358 SEK/ÅR

       • Försäkringskostnad: 26 052 SEK/ÅR

       • Sotning: 4 030 SEK/ÅR

       • Samfällighet: 200 SEK/ÅR

       • Summa driftskostnad: 72 428 SEK/ÅR

       • Antal personer i hushållet: 7

       • Boendekalkyl: Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

       • Beskrivningavkostnader: Kostnaderna avser den totala kostnaden för hela fastighet och den årliga elförbrukningen på 22.160 kWh/år avser hela gården inklusive de båda bostadshusen. Kostnaden för elen för mangårdshuset och ekonomibyggnader har tillsammans varit 24.190 kr och för bostadshus 2 har elkostnaden varit 12.094 kr. Brandskyddskontroll görs var 3:e år och har kostat ca 3000 kr för båda husen. Tömning av slambrunn har gjorts 2 gånger/år. .

       INTECKNINGAR
       • Inteckningar: 2

       • Totalt belopp: 2 670 000 SEK

       Areal

       Åkermark Åkermark

       Areastorlek : 4,0 ha

       Areabeskrivning : Fastigheten består av 4 ha åkermark där nuvarande ägare tagit hö. Vallen har gett ca 9 ton hösilage per år.

       Betesmark Betesmark

       Areastorlek : 6,0 ha

       Areabeskrivning : Betesmarken ligger väl samlat runt gårdscentrum och gör det lättsamt med tillsyn av hästarna på lösdriften. EU-stöd har erhållits för åker- och betesmark med ca 20-25.000 kr/år

       Skogsmark SKOGSMARK

       Areastorlek : 2,0 ha

       Areabeskrivning : Ca 2 ha av marken består av skog med tillgång för ved för den egna uppvärmningen.

       Summa taxeringsvärde

       5 622 000 SEK

       Övriga rättigheter och belastningar
       • Gemensamhetsanläggning: Uppsala Holvarby Ga:6 (väg)

       • Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer: Fornlämning

       • Inskrivna övriga rättigheter, belastningar och övriga gravationer: Fornlämning

       • Rättigheter last: Officialservitut: Rätt att använda området x för jordbrukstransporter, se karta aktbilaga ka1 - Väg

       • Rättigheter last: Ledningsrätt: Starkström

       Övrigt

       Fastigheten säljs med en s.k. friskrivningsklausul för dolda fel. Det är därför viktigt att köparen själv noggrant undersöker fastigheten innan bud lämnas.

KARTA